Navigācija
Reklāma
Gadījuma bilde
Onlainā
Random user photo
Tēmas apskats
|
AF'a turbovodka coupe
|
|
| uldisa |
Publicēts 20.10.2020 19:18
|
|
Offline Ieraksti: 4052 Reģistrējies: 19.10.2014 Dzīvesvieta: Ogre Brauc ar: BMW R1200RT F20 120i |
a kas - projekts beidzās?
BMW ir kā ielasmeita - laba bet ar sliktu slavu
![]() Un spogulī skaties divreiz DIVREIZ!!! ![]() |
|
|
|
| AF |
Publicēts 20.10.2020 23:41
|
|
Offline Ieraksti: 8569 Reģistrējies: 21.07.2012 Dzīvesvieta: Rīga Brauc ar: 318d |
Nē, gaidu daļas
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."
Ja tev ir problēma ar auto, NEzvani man ![]() |
|
|
|
| AF |
Publicēts 27.11.2020 11:33
|
|
Offline Ieraksti: 8569 Reģistrējies: 21.07.2012 Dzīvesvieta: Rīga Brauc ar: 318d |
Detaļas tiek sūtītas un pamazām skrūvēts kopā.![]() Bloks izborēts uz 84,5mm uztaisīts S54 crank case mode labākai ventilācijai. ![]() M54b30 kloķene, pamatnieces saslīpētas uz -0.25 remontu jo kloķenei bija neliels metiens, taisnot nav prāta darbs - kāarī tas nav diži iespējams rūdītai kloķenei. Zazors maximāli pieļaujamais, lai brīvi 10w60 varētu izmantot. ![]() Klaņi MSR 135mm, drošības labad nosvērti pa brutālo, viss ok. ![]() Virzuļi Wiseco ![]() Bloka virsma izfrēzēta uz CNC iegūstot Oringus 0.25mm augstumā. ![]() Principā jaudai virs 700Nm jau prasītos gridle plate - korsete. ![]() Turbīna Pulsar GTR3584RS, ķīnieši raksta, ka spējot sapumpēt 1000hp uz benzīna, ar iepriekšējo turbīnu pārbaudīju, ka ķīnieši nemelo un pat vairāk var paspiest. Dzīvosim redzēsim. "Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."
|
|
|
| emc |
Publicēts 30.11.2020 12:08
|
|
Offline Ieraksti: 533 Reģistrējies: 14.01.2015 Dzīvesvieta: Rīga Brauc ar: FL e46 330i E98+LPG |
Un kāds mērķis jaudai šoreiz?
Love my e46!
![]() |
|
|
|
| modjo |
Publicēts 30.11.2020 21:04
|
|
Offline Ieraksti: 12185 Reģistrējies: 30.01.2012 Dzīvesvieta: Detroita Brauc ar: E46 330 XI (E98 +LPG), 320 I, S80 3.2 (E98 +LPG) |
Senāk rakstīji par tracking control. Kā šos iegūtos extra ponijus turēsi pie ceļa? Jeb tas vairāk pontam uz stenda?
![]() |
|
|
|
| AF |
Publicēts 01.12.2020 08:03
|
|
tracking.control.ir ceļam, uz stenda neko.nevajag, piesien - iesēdini čomus bagāžniekā un griez ratus
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."
|
|
|
| Cristorf |
Publicēts 05.12.2020 21:43
|
|
Offline Ieraksti: 145 Reģistrējies: 23.03.2014 Dzīvesvieta: Alesund Brauc ar: spaini kuram fēns |
Starp stresa atsaiti un bloku liki kartera blīvi vai kaut ko tml. lai izvairītos no liekas eljas noplūdes? |
|
|
|
| AF |
Publicēts 05.12.2020 23:32
|
|
vēl neesmu saskruvējis kopā, jo daudz kas cits jāpielāgo, bet vnk zieķēšu hermētiķi kā jaunajiem bmw, lieka blīve tik padarīs sviestmaizi treknāku un bīdīs karteri tuvāk pusrāmim - ko nah nebajag.
|
|
|
| AF |
Publicēts 22.01.2021 10:20
|
|
Svarīgu daļu joprojām nav, pastarpus tiek darīts viskautkas tāpat.![]() Izplūdes flancī uz cnc izborēts konuss un sēdvieta runeriem. ![]() ![]() Attiecīgi blīves ir jāpalielina ieksējā cauruma lielums ![]() Samērīta degkamera ![]() Kārbas muftas flancis pielāgots lai der M3 mufta ![]() ![]() ![]() Modificēti dzinēja spilveni. "Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."
|
|
|
| emc |
Publicēts 22.01.2021 10:27
|
|
Offline Ieraksti: 533 Reģistrējies: 14.01.2015 Dzīvesvieta: Rīga Brauc ar: FL e46 330i E98+LPG |
spilvens bomba!
Love my e46!
![]() |
|
|
|
| AF |
Publicēts 10.03.2021 21:21
|
|
Ilgi gaidītās sadalenes atnāca, lielas, treknas, maksimāli lielās priekš turbo normālas izmantošanas. Tika arī izlemts par labu titāna vārstu tasītēm, lai maksimāli atslogot visu kinētiku.![]() ![]() Tālāk sekoja sadaleņu ssregulēsana, kas bija reāls šāviens kājā, un šobrīd saliktas uz safe, tālāk uz stenda visdrīzāk tiks grozītas tālāk. ![]() Tika ilgi filozofēts par kolektoru , un pateicoties Emīla un Fretkas iesaistei un Solidworka testam tika saprasts ka Poļu kolektors ir zjbisj, un ņemams. ![]() Protams ir jāpiestradā līdz ideālam. GS6-53BZ tika uzstellēta un der 1:1 kā jau e46 3.0d kārba ir vienāda ar šo, tad saderība ir attiecīga, CSDD varēs priecāties. Interesantākais vēl priekšā. "Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."
|
|
|
| modjo |
Publicēts 11.03.2021 16:40
|
|
Offline Ieraksti: 12185 Reģistrējies: 30.01.2012 Dzīvesvieta: Detroita Brauc ar: E46 330 XI (E98 +LPG), 320 I, S80 3.2 (E98 +LPG) |
Pa smuko![]() Šogad brauks? ![]() |
|
|
|
| AF |
Publicēts 11.03.2021 23:32
|
|
Cerams
|
|
|
| gpower |
Publicēts 22.03.2021 21:18
|
|
Offline Ieraksti: 311 Reģistrējies: 19.03.2013 Dzīvesvieta: Sigulda Brauc ar: e46 320D |
Es pareizi izlasīju, ka camshafts ir no M50 (20 6 S2)? |
|
|
|
| AF |
Publicēts 24.03.2021 20:34
|
|
20 6 vai 25 6 nav nozīmes
|
|
|
| AF |
Publicēts 06.08.2021 16:12
|
|
Tātad daudz mas taustāms rezultāts sāk parādīties, tad varu atskaitīties kā gājis līdz tam. Īsumā dirsā! Bet pa vienam. ![]() ![]() Uzlikts IRP self centring shifteris, kuru izvēlējos stapr Coolerworx, par labu šim bija stingrais podests. Samsonas origināls un kopija sūkā zizli salīdzinoši ar šo. Trūkums - skaņas un siltums no kārbas pa taisno nonāk salonā - mmm race car. Tālāk ebatorijs ar eļļas atplūdi turbīnai, veselu nedēļu taisīju. ![]() ![]() ie instalēts Pressure hose fitings - izmantoju teflona caurules. ![]() GS6-53BZ 6cl kārbas zvans ar īsti neder, viens caurums nesapass ![]() ![]() izlaboju Izgāju skati, protams ne bez konsīlija klātbūtnes, šoreiz pat neinteresēja vai man ir šmigas aparāts bagūzī vai nē, bet gan kur man dzinēja kods slēpjas. Kaut arī tam nav nekādas nozīmes, jo dzinējs mainīts un tas bija saskaņots.. Pirmajā regulācijā un pabraucot pa pilsētu sāka ik pa laikam mirgot sarkanā džina lampiņa, spiediens tukšgaitā tuvu 0, uzgāzējot ir ok, nodomāju, ka abkatkas eļļa SAE30 ir par šķidru. Nākamajā dienā no rīta šķiļot bija 5+bar, un tad 0, nopratu ka kkas nav ok, ielēju 10W60 un eļļas spiediens nekāpj vispār, 0 pat apgriezienos, sapratu ka ir pakaļā ar sūkni. Nojaucu visu, saprotu, ka karteri nevaru noņemt, jo 335i kārbai skrūvju caurumi karterim vispār nav ![]() Blēee , ņemu nost to 50kg kārbu ... Noņemot karteri, zobrats sūknim vietā, nu atjaucot sūkni, sapratu, ka sprūst redukcijas vārsts. Tika atrasts cits vārsts, un nodots Ruņģim, lai tas izdara savu maģiju un apmetina zobratu pie ass, lai var gulēt un revot motoru cik sirds sagrib. ![]() Uzlikts, pie reizes eļļas vāceles tune, lai tā nekādā gadījumā nepiespiežas pie kartera. Pārbaudu šāles - viss ok. Salieku- ar starteri griežu dzinēju, 0 spiediens - aaaaaaa KURWA Stress, panika, zvans draugam - Artūrs iesaka ieliet kaut cik eļļas filtra mājā, nekad tā neesmu darījis, poh saleju un nostrādā, viss čotka. Izgāju ar pieredzi. Pabraucu da ne cik.. Otrajā regulācijā apgriežas priekšējais demferis ![]() Protams pirmais stress, ka metkas aizgriezās un pizdaruļu visam, bet par laimi nē, tikai demferis nospruka, kapēc? Nepievilku? Hz.... pēcāk gan sāku saprast kas var būt par iemeslu. Ap to laiku sāk parādīties graboņa no spararata, aizdomas krita un kārbu vai tās asi, bet nu braukt var un to arī daru. Pēc pāris izgāzieniem ar 7700rpm, hidro pastūzis sāk dot mājienus, ka ej ka nah Arturik, tur pat arī sāka sulot ļoti eļļa un sāka izslīdēt sajūgs - sapratu, ka eļļa tek no kloķenes puses - wtf? Pa ceļam atņirdz ģenerātors un starteris ar ik pa laikam švaki grieza... fufelis, jauns/renovēts bosch ![]() ![]() Atremonēts ģenerātors, un pie reizes uzlikts lielāka diametra rullis, lai tam ar nebūtu ahujs no RPM. Ruļļa kodu nezinu, darbnīcā piemeklēja no labo mantu kastes. Noņemu atkal kārbu, un atklājas, ka spararats atskrūvējies - bļe nopietni? ![]() Hui ar to, tā droņījošā skaņa, bija nevis mongoļu reps,bet kontakts ar kloķeni ![]() ..... apslīpēju plakni ar vīli, nopērku jaunas skrūves, savelku pēc grāmatas. Paralēli tika pasūtīts lielāka diametra hidro pastūža škivoks, taisīju pēc paša kaut kāda pseido inženierijas saprašanas, un dizainu drusku pašpikoju no HGK škivoka atēla. ![]() Uzlieku kārbu, braucu testdrive, nu un protams man veicas - netrāpu robā, un aizgriežu motoru drusku tālāk par 7700 - logā bija ap 8000, kas nav daudz, bet priekšējais demferis pameta čatu ![]() Huiņa, ja vien tas nenotiktu uz +-270km/h un nesapistu pus mašīnas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pa lielam, nekas traks nelikās, pisaks un redu ka kaut kas pašķīst malā, un sāk vilkt pa labi, panikā nekritu, jo padomāju ka vnk uzpisa motors... aptuveni pēc pus kilometra apstājos un sapratu, ka damage riktīgs, un škivoks tur izpisināja viskautko, un izgāja cauri bamperim. Un saka , ka 2020.gads bija neveiksmīgs... Sagaidu evīti, uzkraujam, un vēl pa ceļam apgriezienā evītim atveras durvis un gandrīz izkrītu ārā no auto, labi ka biju piesprādējies. Saprotu kapēc bmw aizgāja no solid priekšējiem demferiem un citu, kā vanosa un dīzeļa tipa, tie atraujas, bet neaizripo, paliek griezties uz ass, to arī uzliku. Paiet trīs nedēļas, man salabo disku, un uzlieku jaunu buferi + sakrāsoju. Uzlieku S50 5 bar degvielas regulātoru. Trešais mēģinājums regulēt pārmijas slodzes kartes u.t.t un pa ceļam saprotu, ka nereāli smird pēc spirta, ieraugu šleifu aiz sevis - jauki. Izrādās ka Surge tank atvēries.... CSDD laikam nolādēja! Pārmetinu surge tank, pie reizes pa to laiku atjaucu galvu, un pārvelku špiļkas - jēga bija. ![]() Uz to laiku, gatavs priekšējais šķīvis pastiprinātāja sūknim. ![]() Nopūtu melnu, lai nemetās acīs un ir harmonisks paskats. Portams piemeklēju garāku siksnu. CNC izstrādājums, T6 alumīnijs, izgriezumi kā propellerim, lai ir gaisa cirkulācija arī. Stūre griežas tāpat, vairāk problēmu nav. Ceturtais piegājiens un regulējam uz ceļa jau drusku ar slodzēm un boostu, sajūgs piesvila un beidza slīdēt. pēc pāris h atgriežamies garāžā lai piemest stingrāku WG atsperi un šķiļot sparotu, ka sprūst dzinējs, com on.... Pagrozot ar aslēgu kloķeni, saprotu, ka otrā galā spararats atkal atskrūvējies un starteris tupa sprūst zobu vainagā. ..... man nav ko teikt un pa rko domāt, kā var atkal un tik ātri atskrūvēties pararats, pirms tam es vienmēr to skrūvēju pohujā un nekad neko nebiju balansējis.... pag..iespējams problēma ir tur! Noņemu atkal kārbu, jā spararats vaļā, kloķenes gals pajāts vēl vairāk, dusmas nereālas. Saprotu to, ka pirms tam teju četras sezonas maucu ar virpotu no 0 spararatu bez balansa, un problēmu nebija, aizvedu uz PRORING veikt piespiedējspēka mērijumu un balansēšanu, tur arī PRORINGā virsma tika apfrēzēta priekš attiecīgā groza dziļuma, un vīrsmas attiecība pret centru arī izrādījās neprecīza, jeb meta ap 1mm, labi, to var piedot, ja balansējums būtu veikts precīzi.... ja! Saprotu ka kantorī rokas aug no kāju saknes, un atrodu kantori citu, kur acīm redzami strādā cilvēki ar pieredzi un galvu, atdodu gan spararatu un grozu, protams saņemot rezumē, ka balanss nebija labs, nebija kritiski, bet nav labi -- paldies Jums Proring! Balansējat Jūs hujova, tāpat arī virsmu apstrādājat. Tika pārbalansēts un apvirpots, uzliku, un pagaidām esmu nobraucis kopsummā visvairāk KM bez problēmam, bet kantoris kas balansēja jeb sia VOLKS brīdināja, ka sapistās kloķenes gals - virsma, var tagad nospēlēt sliktu triku un tas atkartoties.. nu redzēsim, vairs nav ko daudz zaudēt, jo dēļ disbalansa, motors var būt cietis pietiekami, domāju, ka pa ziemu izcelšu un visu pārbaudīšu, ja neizjuks. Pastarpus, tika uzlikts tracktion control signālu apstrādātājs, drizumā arī tas tiks darbināts un regulēts, lai var boostu saregulēt pēc ātruma un droši dot mīslī. ![]() ![]() Pirmais stenda apmeklējums, tika atklāts, ka aidzedzes spoles jau sāk sagurt, un ka WG prasās daudz stingrāka atspere, jo vairāk par 1.8 bar pie augšām nesanāca iepūst. Tiks galā ar to, iespējams tiks nomainīts kloķenes devējs uz HOLA, un tad atgriezīšos uz stenda, lai pūst vairak, pagaidām netika spiests max jo nav jēga tērēt laiku. "Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."
|
|
|
| Laacis |
Publicēts 07.08.2021 08:45
|
|
Offline Ieraksti: 29 Reģistrējies: 18.06.2014 Dzīvesvieta: Rīga |
Kā parasti posts pilns ar labām atziņam, pieredzi un infromāciju ko tāpat nekur neigūsi. Bija interesanti dzirdēt tavu atzinumu par proring. Bet kaut ik vienam apņēmību kā tev. ja man tā smagā kārba būtu 3 reizi jāņem nost, es man liekas nomestu auto līdz ziemai garāžā. Lai veicas turpmāk un šīs likstas nepiemeklē |
|
|
|
| AF |
Publicēts 07.08.2021 11:37
|
|
Paldies, kārbas cilāšana un sačakarētais klokenes gals ļoti izkretinēja.
|
|
|
| takeshi |
Publicēts 09.08.2021 00:22
|
|
Offline Ieraksti: 51 Reģistrējies: 28.10.2017 Dzīvesvieta: Riga Brauc ar: Auto |
nu teu gan pacietiba, kruta ![]() |
|
|
|
| emc |
Publicēts 09.08.2021 08:36
|
|
Pa ilgiem laikiem beidzot forumā kaut kas lasāms. ![]() Projektiem Projektu Problēmas. Bet bez tām jau nebūtu interesanti.
Love my e46!
![]() |
|
|
|
| Atgriezties forumā: |

spilvens bomba!