e46.lv

December 12 2025 18:03:23
Navigācija

Reklāma
turbita.lv turbīnu apkope un remonts liepaja.
Gadījuma bilde

e46 M3 coupe press photos
Onlainā
· Viesi: 8
· Lietotāji: 0

· Vispār lietotāji: 5,636
· Jauns lietotājs: Desolate330
Random user photo

minimeet @ 14.03.2013
Tēmas apskats
e46.lv » Mūsu auto » Citi mūsu BMW
 Izdrukāt tēmu
steinmanisk e91 330xd
steinmanisk
Sveiciens forumiešiem!

Divarpus gadus novizinājos ar e65 730d - viss kopumā bija bez galvassāpēm un izslavētajām elektronikas problēmām, bet bija pienācis laiks šo to pamainīt. Tā nu pārdevu septītnieku un pāris dienas atpakaļ iegādājos sev e91 330xd.

Mīlestība pret 3er reihe atdzima pēc tam, kad topošā sieva nesen iepirka foršu un samērā sterilu e46 330d. Tad nu daudz nedomāju un sāku ķemmēt apkārtni sava trīnieka meklējumos :shura:

Auto iegādājos LT, Kauņā - nebija reģistrēts, pucēts un tā tālāk. Konkrētais auto, kuru braucu skatīties, bija ar pusbeigtu dzinēju un piedirstu DPF filtru, tāpēc izskatīju savus rezerves variantus. Atradu šo, iepazinos tuvāk ar stāvokli un iegādājos par foršu ciparu. Jā jā, leišu stāstus zinu, bet salīdzināt to, ko tirgo tur un ko tirgo kortos, īsti nevar. Protams, pašam uzmanīgi jāskatās. Izbraucu, izkratīju, izsildīju - viss ok, cik nu varējām izložņāt. Liku uz tranzīta numuriem un plēsu mājās.

PAR AUTO:

Model: 330XD OL (EUR)
E-F-R series: E91
Series: 3
Type: TOUR
Steering: LL
Doors: 5
Engine: M57/T
Displacement: 3.00
Power: 170 (231 hp)
Drive: ALLR
Transmission: AUT
Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLI
Upholstery code: FFAT - STOFF/LEDER CITR
Prod.date: 2005-12-13

Noskrējis ir ap 269k, papīri liek domāt, ka tā arī varētu būt. Virsū svaigas vasarenes.

Komplektācija ir viduvēja, bet ne nabadzīga. Ir smuks pusādas salons (kopskatu pārāk nebojā), "fine wood" valrieksta dekoratīvās līstes, multifunkcionālā f stūre ar perforēto ādu (ļoti patīkama), sporta beņķi ar piepūšamajiem muguras balstiem, lai sēžot būtu taisnāka asaka. Ir oriģinālais high gloss shadowline, izgaismoti durvju rokturi no ārpuses un dinamiskais xenons.

Nav iDrive, bet pēc e65 varu teikt, ka tas nav īpašs mīnuss ikdienā. Visu var izdarīt fiksāk - vecie iDrive nav diez ko zibenīgi. Manuprāt, šim modelim panelis bez televizora pat izskatās foršāk. Tā kā auto ir itālis, nav beņku apsildes, ko gan it kā gribējās. Viss, kas šim auto ir, strādā.

170 kW (231 Hp un 500 Nm) X izpildījumā ir forši. Iet lopā, ēd ne pārāk traki. Pa šoseju zem 6l nebūs, pa pilsētu gan jau savi 10. Pagaidām man kompis vidējo rāda ap 10, bet man ar šo auto vēl ir medusmēnesis un degvielu netaupu. :mhihi:

Vizuālais stāvoklis ir ļoti apmierinošs - salons nav nojāts, virsbūve bez rūsas un citiem triperiem.

ŠOBRĪD IZDARĪTS:

Atvests, izmazgāts un satīrīts līdz pēdējiem kūšmatiem, piereģistrēts un šodien izieta TA ar diviem "1" - nenozīmīga eļļas noplūde un nelieli bremžu šļūteņu bojājumi.

TUVĀKO DARBU SARAKSTS:

- Pilnā apkope - eļļa, filtri
- Jaunas ziemas riepas - vasarā ir atlaides
- Tonēt akvāriju ar 90% plēvi

Pagaidām pārējais, šķiet, ir kārtībā.

BILDES:

Te tikko atvests, vēl uz tranzītniekiem:

i.imgur.com/5YH1EwV.jpg
i.imgur.com/6CQERJi.jpg
[i.imgur.com/yPLG9V5.jpg

Te jau uzlikts uzskaitē, pirms TA:

i.imgur.com/LTO1iYO.jpg

Salons

i.imgur.com/BlA4fTL.jpg
i.imgur.com/kKtzh5a.jpg
i.imgur.com/dGzNKDV.jpg
i.imgur.com/h2iYzMs.jpg
i.imgur.com/D7MeBFZ.jpg

Pagaidām tas arī viss!
Mainījis(usi) steinmanisk, 26.07.2017 20:52

krsloka
Izskatās diezgan labs eksemplārs. Kā šim ar piekari pakaļā? Man brālēns savējo e91 tirgo, jo m piekare, pneimo pakaļā un baigās auzās esot iebraucis. :D

Lai labi ripo.

modjo
Labi ka atkal Bmw un X:super:
Lai labi ripo un braukt ir prieks!
Es arī davu pirku Lt, braucu jau sesto gadu un neklepoju. Vajag skatīties ko pērc:D
inbox.lv/albums/m/modjoe46/ModjoE46/CaptureNew-X-sized.sized.jpg

steinmanisk
Šodien uzliktas jaunas Bosch Aerotwin slotiņas un pierakstīta AUX ieeja maģim. Skaidrāks skats uz dzīvi un izvēles mūzika nevar kaitēt.

krsloka - šim nav pneimo pakaļā, tā kā viss mierīgi.

Nākamnedēļ pilnā apkope - eļļa/filtrs, kartera ventilācija, gaisa filtri salonam un motoram + degvielas filtrs.

modjo
Kasko vizmaz uztaisīji?

M3R
apsveicu ar pirkumu drink

p.s. kopš kura laika e91 nāk pneimo :D ?
e46.lv

e46.lv
AF
Pēc kataloga arī neatradu ne mińas par pneimu
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."

Ja tev ir problēma ar auto, NEzvani man Wink

krsloka
tikai stāstu ko man atstāstīja. :D par e9x zinu vēl mazāk kā par e46

steinmanisk
modjo rakstīja:

Kasko vizmaz uztaisīji?

Tagad skatos piedāvājumus. Galīgi nav dārgi, bet visos ir daudz punktu ar mazajiem burtiem, kas diezgan droši liek domāt, ka zādzības gadījumā gan jau tāpat atradīs, kāpēc neizmaksāt.

Ko vari ieteikt kasko sakarā, modjo? Nekad nav bijusi tāda ekstra.

modjo
Nezinu kas ar maziem punktiem. Es pajautāju prasībaa siģenei un imo. Tādu arī uzliku. Sertifikātu uz kantori, šie man polisi. Viss vienkārši. Nekādu mazo pynktu. Jābūt divām atslēgām oem vismaz, diviem čipuem, kurus zādzības gadījumā nodod šiem.

Iesaku BAN, IFu vai BTA.

steinmanisk
Pēc 10 garām dienām auto beidzot ticis apkopts. Vakar uz dzimeni vēl kārtīgi atpedarasīju un novaskoju, bet šodien jau atkal lietus un d darbs un materiāls.

i.imgur.com/Tkntn7E.jpg

Samainīts:

Eļļa/filtrs
Kartera ventilācija
Gaisa filtrs
Degvielas filtrs
Salona gaisa filtrs

Tuvāko mēnešu laikā jānomaina bremzes priekšā un pēc brītiņa arī pakaļā. Pagaidām arī tas ir viss.

Braukt ar x ir kaifs - pavisam cits knābiens. Patēriņš, braucot tā, lai ir interesanti, nav pārāk mazs - vidējo zem 9.5 nekādi nevaru pagaidām dabūt, bet nevajag arī :mhihi:
Mainījis(usi) steinmanisk, 26.07.2017 22:13

modjo
Īstais Xa kaifs būs rudens slapjumā un ziemas pļurāWink

darknmy
Kartera ventilācija - pats mainīji vai to tev servisā iestāstīja? :emo:

steinmanisk
darknmy rakstīja:

Kartera ventilācija - pats mainīji vai to tev servisā iestāstīja? :emo:

Ko ar to biji domājis?

darknmy
Ar to ka TU un TU2 motoriem vairs nenāk ventilācijas filtrs. Tur nav ko mainīt. Tikai vāciņš. Reāls appisiens sanāk.

i.imgur.com/tp7Nnow.png

Re5tepa
tas, ka nav filtrs no rūpnīcas nenozīmē, ka viņu nevajag Wink

AF
Tur nāk separators. Separatoru miskastē un liekam filtru
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."

essential
kāds bonuss ir seperatoru aizstāt ar filtru?
Suņa monologs: “Kad es uztraucos, es svīstu. Kad es svīstu, es smirdu. Kad es smirdu, mani mazgā. Kad mani mazgā, es uztraucos…” :D

AF
Labāk atdala eļļas tvaikus.

steinmanisk
Šodien šis tas sadarīts sirdsmieram un komfortam.

Nomainīti priekšējie amortizatori, jo labajā pusē bija iemeties galerts. Amortizators bija pilnīgi mēms:

i.imgur.com/iqbAdoN.jpg

Izravēti swirl flaps:

i.imgur.com/ufkgIwc.jpg

Novērsta antifrīza noplūde, vainīgs bija šis te sūds - korpuss bija sācis plaisāt un arī gar blīvi mīza garām:

i.imgur.com/0hU8q7J.jpg

Turpinām braukt un braukt! Gaidu, kad pieteiksies bremzes :D

Atgriezties forumā: