e46.lv

January 22 2026 14:35:50
Navigācija

Reklāma
AMriepas.lv
Gadījuma bilde

e46 touring press photos
Onlainā
· Viesi: 19
· Lietotāji: 0

· Vispār lietotāji: 5,636
· Jauns lietotājs: Desolate330
Random user photo

Tūja @ 8-9 jūnijs
Tēmas apskats
e46.lv » Tehniskiem jautājumiem, DIY utt » Dzinējs, ieplūdes/izplūdes sistēmas
 Izdrukāt tēmu
330d problēmas ar dzinēja darbību
Filcs
uldisa rakstīja:

demferis...viennozīmīgi...

Tātad, demferis tika noņemts un apskatīts. Kā jauns, nekas neļurkājās un neļoģās, palaisu nav. viss turās kopā ideāli.
Spararatu atmetu, jo skaņa konkrēi nāk no priekšpuses + vēl nometot siksnu nost skaņa pazūd.
Pašalik uz ģenerātora siksnas nav testēts tikai ģenerātos un stūŗes pastpirnātāja sūknis.
kādi ietiekumi? Vēl ienāca prātā doma par ģenerātora gultni, bet vai tiešām šie var radī tādu skaņu?
Mainījis(usi) Filcs, 15.03.2020 21:23

planktons
Sveiki, es te cīnos ar savu superauto un nu jau esmu izmisis.

Auto:
2003 gada 330cd 201hp dzinējs 6gang manuāls

Stāsts sākās, kad es nopirku šo auto kādu gadu apakaļ. Auto bija daudzas problēmas, bet lielāko daļu no tām esmu salabojis, taču tagad ir atlikusi viena problēma, kas no manis sāk izsūkt visu naudu un enerģiju.

Tad nu par problēmu.

Pirmā problēma bija, tas, ak auto stāvot uz vietas karsts tirinājās visu laiku, caur impu pieslēdzās sprauslu korekcijas iesala/nekustējās un uzrādīja, ka 5 cil stipri ārpus normas. Iepriekšējais īpašnieks tur bija baigi ķīmiķojis ap to spararatu (uzlikta dakša no e90, benzīna sajūga disks utt..), tapec pirmā doma bija, kratās dēļ spararata. Beigās, kad noreistaurējām visas sprauslas, salikām normālu čipu, tad tukšgaitas problēma pazuda. Spararats sanāca neprečom, bet nu tur bija gateris, tapēc agri vai vēlu būtu jāmaina.

Otrā problēma, kurai nav risinājuma - kad dod grīdā gaitā auto sāk raustīties. Piem no 2k - 4k auto viļveidīgi pāatrinātos. Esmu sadarījis daudz lietas un risinājuma kā nav tā nav. Kad biju nopircis auto, tas bija čipots, bet nu jau ir mēģināts likt uz stock un pārčipot pat ar citu kompi - nekas nemainās.

Varbūt kādam ir idejas. Rekur, kas sadarīts. Nezinu vai varēšu uzskaitīt visu, jo neesmu tehnisks cilvēks, bet cik varu tik te ir:

0. Samainijām visas trubas, interkoleri, gaisa ieplūdes sistēmai visas blīves - nekā
1. Domājām ka spararats, nomainījām uzlikām kopā ar jaunu pilnu sajūga komplektu - nealīdzēja
2. Nomainījam kloķenes/sadalenes devēju uz jaunu - nepalīdzēja
3. Atrestaurējām sprauslas (divi izsmidzinātāji bija slikti un visām atplūde kosmosā) - nepalīdzēja
4. Sarestaurējām turbīnu (bija izdilusi ģeometrija, un esot sākusi dzīt eļļu) - nepalīdzēja
5. Samainijām turbīnas karstā gala blīves un pārbaudījām izplūdes kolektoru, viss izskatījās labi - nepalīdzēja
6. Auto tika uzlikts stock fails, vairs neraustīja tik ļoti, bet tikko sāka pacelt jaudu tā atkal sāk raustīt.
7. Kad slēdzāmies ar impu, varēja redzēt ka lekā rampas spiediens, nomainijām to devēju rampas spiediens nomierinājās, bet - nepalīdzēja

Godīgi es vairs perfekti darba secību neaceros, tapēc tie punkti ir pamīšus. Galvenokārt uzrakstīju, lai zin kas ir un kas nav darīts nejau secības labad.

Tagad doma ir par augstspiediena sūkni, jo kad auto sāk raustīt, tad sāk lēkāt visi spiedieni gan gaisa gan degvielas. Melnu dūmu nav - nu varbūt mazliet, atgāzēs bumbās itkā.

Varbūt kāds var padalīties ar idejām. Ja kādi jautājumi ir papildus, rakstiet pie posta, cik varēšu atbildēšu.

###### ATRISINĀTS ######

Priekšvārds, diagnostiku un remontus viecu pie kompitentiem cilvēkiem Smile 2 no viņiem forumā ļoti labi pazīst un 3 ir labs meistars, kurš mani ir bez jebkādām problēmām apkalpojis vairākus gadus.

Problēma auto ir atrasta. Pirms vairākiem mēnešiem man bija nomainīts turbības vakuma atuātors, jo turbīna vispār neslēdzās klāt. Pētot live data, sapratās, ka turbīna arī tagad nevarējā dabūt pareizo spiedienu. Negribējās jau ticēt, jo viss jauns, trubas, aktuātors, pati turbīna... bet redz arī jaunām detaļām var būt brāķi. Uzlikām lietotu OEM aktuātoru un viss perfekti.

Paldies diviem cilvēkiem no foruma, paši zinas, kas jūs esat Smile
Mainījis(usi) planktons, 13.07.2020 15:50

Shamans
Sakarīgu autoservisu esi mēģinājis?
FOTOsesija tavam e46

i.picasion.com/pic67/f51edf964f3adb4e772fab53a6633cf7.gif

Meeris
vakuma trubinas visas uzliec jaunas.
un man izskats, ka varetu but pie vains turbo regulators/aktuators/ gluko.
parasti lielakai dalai darbojas uz vaakuma, bet sim motoram elektrisks, ja ir domats tas 204hp diesels
SunCoast Customs IIIM

emc
Piekrītu Didzim (Shamans). Meklē sakarīgu servisu. Mani pārsteidz, ka nav sākts ar degvielas sistēmu.
Love my e46! :love:

krishtopaans
Sveiki, paldies jau iepriekš. Tātad problēma ir tāda, ka MAP sensors pareizi nenolasa spiedienu, līdz ar to mašīnai zūd jauda. Piemēram, lēnām uzsākot un otrajā robā iespiežot pedāli līdz galam apgriezieni tikai aug, bet ātrums ļoti lēnām. Tad atkal pabraucot jaudīgāk atkal turbīna pūš normāli un ir jauda tā, kā būtu jābūt. Kompis met kļūdu tikai par MAP sensoru. Esmu pamainījis to sensoru, bet nekas nemainās. (Elektriskā turbīna) Visas interkūlera trubas esmu pārbaudījis, viss ir ok. Pašā programmā arī nekas nav darīts un viss ir stock. Pieslēdzot pie dzīvajiem datiem, degviela, GMM rāda, ka viss ir tā, kā jābūt.
Varbūt kāds ir saskāries ar kaut ko tādu?

uldisa
ko nozīmē nenolasa pareizi?
kļūda pēc nodzēšanas ir uzreiz ieslēdzot aizdedzi?
BMW ir kā ielasmeita - laba bet ar sliktu slavu:D
Un spogulī skaties divreiz DIVREIZ!!!:emo:

AF
Apmeklēt vai nepūš kkur garām!
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."

Ja tev ir problēma ar auto, NEzvani man Wink

krishtopaans
AF rakstīja:

Apmeklēt vai nepūš kkur garām!

Vairāk pasēžot pie kompja dzīvajiem datiem pamanīju, ka rail pressure strauji lēkā. Jeb tajā momentā, kad spied grīdā un nav jaudas viņš ir max 850 bāri un augstāk neiet, drīzāk pat mēdz pats no sevis tieši samazināties. Tad, kad jauda parādās, tad rails atkal ir nominālajās vērtībās, virs 1200.
Pamēģināju nomainīt degvielas sūkni, kas atrodas zem šofera sēdekļa, bet nekādu izmaiņu. (Izskatījās, ka laiž garām degvielu) Degvielas filtrs arī mainīts. Kompis nemet nevienu kļūdu par railu.
Vislabāk var pamanīt, kad degviela trūkst ir 6 ātrumā uz šosejas, braucot uz aptuveni 110, iespied pedāli līdz galam, bet patēriņš uzkāpj max līdz 14l. Tad atkal parādās rāvens un uzlec līdz 20l. Domāju, ka jebkurā robā (pedālis līdz galam) jāuzkāpj līdz 20?
Esmu sirms palicis meklējot vainu.
Varbūt kādam ir idejas? Paldies jau iepriekš. Smile

AF
Nu paskaties tad cik ir spiediens railā braucot un dodot grīdā
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."

uldisa
a man liekas, ka kaut kas ne tā ar turbo spiedienu... (ģeometrija, GMM, vai arī kaut kur pūš garām...)

krishtopaans
uldisa rakstīja:

a man liekas, ka kaut kas ne tā ar turbo spiedienu... (ģeometrija, GMM, vai arī kaut kur pūš garām...)

Njā, man arī sāk likties, ka atpakaļ uz gaisa spiedieniem. Kaut gan kā ģeometrija vai tas, ka pūš garām varētu iespaidot to, ka brīžiem ir jauda un brīžiem nav? hvz GMM man ir jauns uzlikts (bosch uzliku).

Un spiedieni railā lēkā tā, kā iepriekš aprakstīju.

Mož turbo elektriskā daļa sabirusi? Bet tad atkal tas pats jautājums, kā tas iespaido to, ka tad ir, tad nav jaudas? Mož provodkā, kas iet no raila kkas uz īso iet? Vai arī sprauslas iet uz galu? Kaut gan pie dzīvajiem datiem viena sprausla tikai brīnumus rādīja..
:emo:

uldisa
kā reiz ģeometrijai ir raksturīgi, ka piemēram auksts iet - a karsts kā kuro reizi..

krishtopaans
Paldies tev, ieskatīšos arī turbīnā. Bet nebūtu jābūt uzreiz kkādai kļūdai par to? Tomēr elektriskā turbīna un esmu dzirdējis no dažādiem mehāniķiem, ka esot jābūt uzreiz kļūdai..

uldisa
kļūda ne vienmēr parādās - un ar ieskatīšanos visdrīzāk nebūs līdzēts - kā variants cita turbīna...

rezervesdalas
Sveiki ir jautājums. Bmw 330d mehānika. Motors strādā lec viss notiek. Dodot virsū problēma ja iedod grīda laideni aiziet smuki ja iecērt pedāli grīdā nav jauda. Liku pie kompi lamājas visu laiku par piegādes sūkni. Tukšgaitā ražo 4-4.1 bar ar pedāli grīdā slodze nokritās līdz 3.6 bar. Vai problēma ir paša sūkni vai citur? Ja sūkni tad kā būtu jāstrādā sūknim lai tā nebūtu un kādu sūkni pirkt ko skatīties bar vai l/h? Varbūt vajag to pretvarstu samainīt? Ko jūs ieteiktu tālāk darīt?

AF
ieteiktu sākt ar mehāniska manometra pielikšanu un pārbaudīt spiedienu, jo mēdz spiediena sensors melot arī

rezervesdalas
AF rakstīja:

ieteiktu sākt ar mehāniska manometra pielikšanu un pārbaudīt spiedienu, jo mēdz spiediena sensors melot arī

Nomainīju arī spiediena sensoru no cita tāda paša bez izmaiņām

ArtE46
Atvieno devēju un tad pamēģini, kaut gan 3.6 ir normāls zemspiediens
Benzīna/dizeļu sprauslu pārbaude/remonts -> pm
DieselArt

rezervesdalas
Dēļ čipa nevarētu būt lielāks spiediens vajadzīgs?

Atgriezties forumā: