e46.lv

January 22 2026 14:25:16
Navigācija

Reklāma
AMriepas.lv
Gadījuma bilde

e46 M3 coupe press photos
Onlainā
· Viesi: 14
· Lietotāji: 0

· Vispār lietotāji: 5,636
· Jauns lietotājs: Desolate330
Random user photo

03.10
Tēmas apskats
e46.lv » Tehniskiem jautājumiem, DIY utt » Salons, apsilde/kondicionieris
 Izdrukāt tēmu
Apsildes sistēma nestrādā pareizi
bebrs
man praktiski nepus uz prieksejo stiklu. meginu saprast un atrast kurs biditajs pie ta motorina virina to lucinu uz prieksejo stiklu

Foxijs
arturs007 rakstīja:

Oemreal rakstīja:

arturs007 rakstīja:

Vienkārši ir jāsaprot, kā ir uzbūvēts radiators, ieej youtube ar tutuorialiem pilns. Es saku, ka vainīgs ir radiators - salona krāsniņas.

Problēma atrisināta!
Lieta sekojosha kaapeec taada probleema bija shajaa linka bildee ir apvilktas taas laapstinjas kas laikam virinaas ciet un valjaa,man vinjas bija palikushas valjeejaa staavoklii,nezinu kaapeec neveras ciet to riit noskaidroshu,bet aiztaisiiju manuaali ciet konkreetaak (ar rokaam aizspiedu/piespiedu klaat korpusam) un sheku reku peeksnji saloonaa saak naakt baigais karstums :D
https://ibb.co/jc...

Tad nu taa " artuurs007 viss ko tu sheit esi rakstiijis man nekam nav dereejis varbuut kaadaa citaa gadiijumaa dereetu,bet par caurpluudi samelojies to ir iespeejams paarbaudiit(bet profilakses peec neteiktu kad tavi padomi nederiigi,saprotu pats kad visu visur nevar zinaat) Wink
Dzeesiisies pats aaraa vai mainiisi niku ko apsoliiji "artuurs007 uz artuurslohs007 ? " <---- Protams mulkjojos :D :D

Blaa, malacis, labi, ka nemainīji :naac::super:

Arī cīnamies ar e46 nesilšanu salonā, iegāju palasīt šo topicu un labi norēcos par jūsu saraksti :lol:

Rīt jāpamēģina paskatīties tās klapes un jāpatausta salona radiators.

p.s.

Tām klapēm tiek klāt no salona? sanāk cimdu nodalījums jānoņem?

Sandux_21
Sveiki! lieta tada kad noslapējot masinu paliek ieslēgusies pe4ka un straadaa ezis nomainits un nekas nemainas saka tirksket relejs kas aiz barda4oka laikam pe4kas vai tas var but pie vainas jo kamer vins neuzsilst tikmer vis ok ka pabraukaa ilgak sak baigi tirksket un sakas sie gluki?

Sandux_21
Sveiki! lieta tada kad noslapējot masinu paliek ieslēgusies pe4ka un straadaa ezis nomainits un nekas nemainas saka tirksket relejs kas aiz barda4oka laikam pe4kas vai tas var but pie vainas jo kamer vins neuzsilst tikmer vis ok ka pabraukaa ilgak sak baigi tirksket un sakas sie gluki?

AF
Netaisi jaunu topicu
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."

Ja tev ir problēma ar auto, NEzvani man Wink

uldisa
Sandux_21 rakstīja:

un kas vēl paliek strādājot?
BMW ir kā ielasmeita - laba bet ar sliktu slavu:D
Un spogulī skaties divreiz DIVREIZ!!!:emo:

3rd Series
2004g 320d, 110kw.
Pie pirmā aukstuma pamanīju, ka lēni silst motors, un tā lidz galam īsti nemaz neuzsilst un braucot non stop garāku gabalu temp. krītās līdz pat 50grādiem pēc obd. Pirmā doma termostats, mainot termostatu konstatēju ka kādas meistarīgas rokas vēl nezināmu iemeslu dēļ ir vienkārši atbrīvojies no EGR (saucamā mazā termostata) vieta kur būtu jābūt ir aizmetināta un truba kas ietu klāt salaista pa taisno ar lielo sistēmu. Sanāk, ka visu laiku cirkulē lielais dzesēšanas loks, tas izskaidrotu lēno uzsilšanu. Bet nākamais kapēc kad beidzot ir darba temp. braucot piemēram uz 70km/h kādu taisnu gabalu temp. krīt. Ievēroju ka nav ciet tās klapes uz vakumu kas ir starp motoru un radiatoru, saprotu no tā ka braucot nāk iekšā gaiss un tapēc dzesējās+lielais loks visu laiku vaļā, jo mazajam nav termostats.
Tad galvenais kas man interesē vai tas ka nav mazais termostats varētu ietekmēt tās radiatora klapes, vai arī tas ir pavisam atsevišķi un vaina jāmeklē pašās klapēs? Vakums pie klapēm pienāk, ir pārbaudīts. Pa virsu tam, bmw scan jau no iegādes uzrāda kļūdu auxillary water pump bet reāli tas sūknis strādā, pagriežot aizdedzi aukstam motoram ir dūkoņa un var dzirdēt kā strādā.
Beigu beigās vai tā varētu būt ka EGR termostata izravēšanas rezultātā šis viss saiet kopā, kautkādā veidā viens otru papildinot?

AF
Netaisi jaunu topicu
"Bišku traucē zīmes 30 pie skolām, jo kā jau visiem zināms,lēnām gar skolām brauc tikai pedofīli."

uldisa
tātad, ja dzesēšanas trubas salaistas pa taisno auto arī nesils - trubas ir jānoglušī!!! tad būs tev laime...

forsaisraivo
Sodien nomainiju ta saucamo "Ezi". siltumu pus loti labi, viss strada. Tik pirms tiec pie ta "Eza". pirms vina ir tads mazs motoritis ar sviru un kontaktu pievadu. To netisam nolauzu neatrodot vienu seskanti ar kuru pieskruvets. Itka visu saliku atpakal, bet tas motoritis palika karajoties jo vairs nevar pieskruvet.
Gribeju uzjautat - kadu funkcija tas mazais motoritis pilda un vai vinu loti vajadzigs likt atpakal ?
p.s visa apsildes sistema strada perfekti. nekadu sliktumu bez ta maza suuda nejutu. :D

AF
Gan jau bmw rūpnīcā vnk lai padārdzinātu auto cenu uzlika to motorīti tur.

p.s viņš kustina flapi, kas regulē gaisa plūsmu no ielas, vai no salona.

uldisa
šis motorītis virina kādu no klapēm gaisa plūsmai tapēc ieteiktu to nomainīt...

forsaisraivo
uldisa rakstīja:

šis motorītis virina kādu no klapēm gaisa plūsmai tapēc ieteiktu to nomainīt...

Ka to motoriti sauc? pec kadiem atslegvardiem vinu var atrast googlee?

modjo
Papēti Realoem detaļas kodu, ja jau zini, kur tas atradās, un vienkārši kādā šrotā nopērc.
inbox.lv/albums/m/modjoe46/ModjoE46/CaptureNew-X-sized.sized.jpg

Reeiw89
Veci. Jautajums jums. Visu laiku braukaju e53 e65 v8 . panmeu ziemai e46 320d 100kw sievai. (tiko noika tiesibas) . nomainits lielais termostasts. un maiziais (egr). apgiezi lekaja pie - . atvienoju elektrisko pecku. Problema. motors uzislts loti loti leeni. braucot arpus pilsetas viss ok.lenam uzsilts un tur. pilseta netur. ???
rokas nav no dirsas
jaaa termostatinav oem. bet nav aii letakie? Jautajums viebkars. nemeru maku biezumu. rokas no dirsas neaug. BET STUBLS JAUTAJUMS. auto saavs. sievas.

AF
Par rokām no dirsas nestrīdēšos, bet par rakstīt prasmi tev būtu jāpiedomā.

Tas ka apgriezieni staigā kad elektriskais sildītājs darbojas tas ir normāl, atstāj to kā tam jābūt, un tad viss sils kā vajag.

uldisa
nu ļoti reti ka elektriskie sildītāji ir dzīvi... bet nu tas tā...
Ko nozīmē netur siltumu? Kādus termostatus uzliki? EGR nav noglušīts vai izprogrammēts? Kādā režīmā tiek lietota pečka, 32 grādi un ventilators uz max?
Kas attiecas par šo tēmu kopumā - tad būtu jāsaprot 1 lieta (mācījies 6 klasē fizikas stundā) ka nekas ne no kā nerodas. Līdz ar to visa degviela aiziet lai brauktu un siltumam nekas nepaliek pāri - līdz ar to ieteiktu lietot apsildi uz 21 grādu un auto režīmā - tad rezultāts varētu būt baudāmāks...
Protams nevar salīdzināt ar vecajiem lielmotoriem, kam siltuma at liku likām - uzsilst ātri un pilsētā tērē 16+ l/100km. Tapēc jau jaunajiem auto ir papildus elektriskie gaisa sildītāji un sēdekļu apsilde bāzes komplektācijā - tā nu tas notiek...Wink

Karums
Sveiki, mana problēma būtu šāda, ka esmu nomainijis jau 2 ežus, abi divi mēneša laikā ir izbeigušies. Vai ir kautkas jāmeklē dziļāk elektronikā?
Uz izbeigšanās brīdi ventilators izdod blakusskaņas, un tad apmēram pēc 3 dienām ezis beigts.

uldisa
nu visdrīzāk pats motorītis ir izbeidzies...

stalker
Sveiki. BMW 330I 2006.g. kabris.Atkarībā no ārējās temperatūras ir atkarīga apsilde salonā. Pie +10 apsilde strādā labi, pie -1 apsildes nav. Pūš tikai aukstu gaisu. Ievēroju vēl, braucot pa trasi ilgstoši verās vaļā tikai mazais loks. Motors ne pārkarst un trupas uz radiātoru nav tā kā akmens. (vis it kā ok). Nomainīts ezis, apsildes vadības panels, apsildes vārsts, antifrīzs tīrs. Izmaiņas nav. Ja gāzē uz vietas, parādās neliels siltums.
29555218

Atgriezties forumā: