e46.lv

April 11 2026 05:30:55
Navigācija

Reklāma
AMriepas.lv
Gadījuma bilde

e46 sedan press photos
Onlainā
· Viesi: 54
· Lietotāji: 0

· Vispār lietotāji: 5,636
· Jauns lietotājs: Desolate330
Random user photo

e46
Tēmas apskats
e46.lv » Tehniskiem jautājumiem, DIY utt » Dzinējs, ieplūdes/izplūdes sistēmas
 Izdrukāt tēmu
E46 + gāze
stalker
Šķidra frakcija iesmidzināšāna tev noteikti nevajag. Es Latvijā tādu vel neesmu redzējis. Bet ja patiešām vēliues, tad rēķinies uz kādiem 3000 Eiro Un BMW tadu nevajag. Liek sistēmas ar iztvaicetaju
29555218

modjo
Esmu redzejis, gan runajis. Pat tie, kuri jau divdesmit gadus ar gazem jau nemas, neiesaka. Apgalvo, ks tas vel nav pilnverigas. Povera citi sit pie kruts, ka liek, bet pats tadu darbus redzejis neesmu.
inbox.lv/albums/m/modjoe46/ModjoE46/CaptureNew-X-sized.sized.jpg

uldisa
tapēc jau gribas info kā viņa reāli uzvedas, jo man esošā informācija ir ļoti pretrunīga, vieni slavē - otri peļ...
BMW ir kā ielasmeita - laba bet ar sliktu slavu:D
Un spogulī skaties divreiz DIVREIZ!!!:emo:

stalker
Lie parasto ar tiešo iesmidzi un nelauz galvu
29555218

uldisa
ko mēs saprotam ar parasto tiešu ismidzi? Par parasto viss skaidrs - bet apgaismo par parasto ar tiešo iesmidzi...

modjo
Vel sogad noperkot sievai auto siem prasu, nu ko, varbut uzliekam. Atbilde bija, davai nevajag. Ieliec, ja vari labu un kvalitativi ceturto, un brauka laimigs. Slave, ja spiez uz dilera tiesibam, lai pec sistemas uzliksanas to butu jaautorize caur inetu izgatavotajrupnica, t.i. neliek visi kam nav slinkums. Man tadas aizdomas. Saliktas vel garantijas laikus nav noskrejusas, bet tehniskas kibeles ar tam ir ne no tantem pietura dzirdetas.

uldisa
modjo rakstīja:

Vel sogad noperkot sievai auto siem prasu, nu ko, varbut uzliekam. Atbilde bija, davai nevajag. Ieliec, ja vari labu un kvalitativi ceturto, un brauka laimigs. Slave, ja spiez uz dilera tiesibam, lai pec sistemas uzliksanas to butu jaautorize caur inetu izgatavotajrupnica, t.i. neliek visi kam nav slinkums. Man tadas aizdomas. Saliktas vel garantijas laikus nav noskrejusas, bet tehniskas kibeles ar tam ir ne no tantem pietura dzirdetas.

klau nu padalies ar tām tehniskajām ķibelēm...(ja negribi publiski vari uz PZ)

modjo
Es siem prasu. Jums skidra ir, sie saka ir. Es saku un ka, atbilde bija, nu ta. Prasu kas tur ne visai, atbild suknis, gan ari izstades daudzi demomobili nemaz tik labi neskiloties. Teica, ja nevelies problemas, pagaidi, lai rupnicas so produktu liniju attista lidz galam. Apmeram ka tagad ir ceturta, lidz galam uztaisits produkts.

stalker
uldisa rakstīja:

ko mēs saprotam ar parasto tiešu ismidzi? Par parasto viss skaidrs - bet apgaismo par parasto ar tiešo iesmidzi...

Parastā ar tiešo iesmidzināšanu ir 4 paaudzes gāzes iekārta, bez šķidrās iesmidzināšanas.
Tiešā iesmidzināšana ir tad. kad atsevišķas sprauslas iesmidzina gāzi.
Bet vel pastau arī gāzes iekārtas bez sprauslām, bet tā jau ir vēsture.
29555218

stalker
Uldisa, es tevi neizprotu. Ta tu raksti par šķidrās frakcijas gāzes iesmidzināšanu, bet tajā pašā laikā uzdod neadekvātus jautājumus ( kas ir tiešā iesmidzināšana) ??????
29555218

modjo
Varbūt īsti nesaprotu, ko tu domā. LPG balonā ir škidrā veidā, bet motorā nonākot pa gāzes sprauslu gāzveidā- 4 paaudze. LPG gāze balonā ir škidrā veidā, bet motorā nonākot pa esošo benzīna sprauslu arī škidrā veidā- 5 paaudze vai kā to tagad saudz.
Pieļauju, ka te neskaidrībā sakās jēdzienos, jo vienā gadījumā gāze no saspiesta sķidra stāvokļa gāzveidā nonāk motorā (4.), bet otrā arī motorā nonāk joprojām saspiestā šķidrā veidā (5.).

uldisa
stalker rakstīja:

Uldisa, es tevi neizprotu. Ta tu raksti par šķidrās frakcijas gāzes iesmidzināšanu, bet tajā pašā laikā uzdod neadekvātus jautājumus ( kas ir tiešā iesmidzināšana) ??????

par tiešo degvielas (benzīna) iesmidzināšanu skaidrs (augstspiediena iesmidzināšana tieši cilindrā gluži kā dīzelim). Neskaidrības vairāk ar tiešo gāzes iesmidzināšanu. Cik zinu eksistē šķidrās LPG frakcijas iesmidzināšanas sistēmas, kas izmanto esošās degvielas sprauslas. Tu rakstīji : "Parastā ar tiešo iesmidzināšanu ir 4 paaudzes gāzes iekārta, bez šķidrās iesmidzināšanas." tapēc arī rodas neskaidrības, jo cik man ir informācija gāzveida tiešās iesmidzināšanas sistēmu nav (protams varbūt esmu ko palaidis garām jo neesmu LPG tēmā) tapēc arī neizpratu tavu postu

uldisa
modjo rakstīja:

Varbūt īsti nesaprotu, ko tu domā. LPG balonā ir škidrā veidā, bet motorā nonākot pa gāzes sprauslu gāzveidā- 4 paaudze. LPG gāze balonā ir škidrā veidā, bet motorā nonākot pa esošo benzīna sprauslu arī škidrā veidā- 5 paaudze vai kā to tagad saudz.
Pieļauju, ka te neskaidrībā sakās jēdzienos, jo vienā gadījumā gāze no saspiesta sķidra stāvokļa gāzveidā nonāk motorā (4.), bet otrā arī motorā nonāk joprojām saspiestā šķidrā veidā (5.).

Es te domāju tieši šķidrās frakcijas augstspiediena iesmidzināšanu (bez reduktora un ar gāzes sūkni), jo 5 paaudze arī ir neskaidrs jēdziens

BMW-Valcha
Uldi, specilāi priekš tevis, aizmirsu pateikt, kad zvanīju.. Man viens N42 brauc ar 4. paaudzi un nekādu bēdu Smile un bez visām obd korekcijām vai chek dzēšanām.
Auto gāzu uzstādīšana un apkope www.ekoauto.lv
Dūmu tests vakuma/gaisa piesūkšanas problēmu risināšanai.

uldisa
nu man prieks par tavu darbu...:D bet šis jautājums nav saistībā ar N42 dzinēju, bet gan ar skatu nākotnē... jo N42 nav tiešās iesmidzināšanas...Wink

stalker
No 1 - 3 paaudzes gzes iekrtas bija bez sprauslām. Gzes padeve bja pa visu ieplūdes sistmu un radās daudz mīnusi.Tvaicētājam bieži bija jāmaina membrāna. sāka aizlipt visādi tukšgaitas regulātori, radās sprādzieni ieplūdes kolektora un t.t.
4 paaudzes gāzes iekārtas ir ar tvaicētāju un TIEŠĀS IESMIDZINĀŠANAS SPRAUSLĀM ( gāzes sprauslas), kā rezultātā jauda ne tikai nezūd, bet ir iespējams palielināt jaudu pagriežot aizdedzes momentu. Vienīgais mīnuss ir ar svecēm, jo biežāk ir jāmaina vai japērk speciālas prekš gāzes.
5 paaudzes gāzes iekārtas ir pavisam savādaka. Sprauslas, kas ļauj iesmidzināt šķidru gāzi. Suknis prekš gāzes un t.t. Sistēma atrodās uz attīstības stadijas. Un to ko piedāvā Latvijā pa 2000- 3000 Eiro, diez vai liktu.
29555218

BMW-Valcha
vialei ir izstrādāts jau diezgan stabils produkts priekš 5ās vai jtg
Auto gāzu uzstādīšana un apkope www.ekoauto.lv
Dūmu tests vakuma/gaisa piesūkšanas problēmu risināšanai.

uldisa
stalker rakstīja:

No 1 - 3 paaudzes gzes iekrtas bija bez sprauslām. Gzes padeve bja pa visu ieplūdes sistmu un radās daudz mīnusi.Tvaicētājam bieži bija jāmaina membrāna. sāka aizlipt visādi tukšgaitas regulātori, radās sprādzieni ieplūdes kolektora un t.t.
4 paaudzes gāzes iekārtas ir ar tvaicētāju un TIEŠĀS IESMIDZINĀŠANAS SPRAUSLĀM ( gāzes sprauslas), kā rezultātā jauda ne tikai nezūd, bet ir iespējams palielināt jaudu pagriežot aizdedzes momentu. Vienīgais mīnuss ir ar svecēm, jo biežāk ir jāmaina vai japērk speciālas prekš gāzes.
5 paaudzes gāzes iekārtas ir pavisam savādaka. Sprauslas, kas ļauj iesmidzināt šķidru gāzi. Suknis prekš gāzes un t.t. Sistēma atrodās uz attīstības stadijas. Un to ko piedāvā Latvijā pa 2000- 3000 Eiro, diez vai liktu.

Nu par iekārtām būtu skaidrs es te tieši arī jautāju par tā saukto 5 paaudzi, lai gan daži ražotāji ar 5 paaudzi saprot ko citu - bet jautājums bija vai no LV ir kādas reālas lietotāja atsauksmes (nevis tukšas reklāmas no uzstādītājiem) par 5 paaudzi, kāds to lieto?
P.S tiešā iesmidzināšana nozīmē iesmidzināt TIEŠI CILNDRĀ saspiešanas takts laikā nevis ieplūdes kolektorā un gāzinieki šīs lietas mēdz sajaukt kopā...Wink jo kolektorā tu vari padot gāzi tvaiku veidā, bet cilindrā jau īsti tā nesanāk, jo LPG jau pie 50 bar ir šķidra, bet tiešajai iesmidzināšanai spiediens ir vēl lielāks...

modjo
Es jau arī poverī savulaik rakstīju, stabils vai nē laiks rādīs. Beigsies visiem garantija, tad jūzeri paši pateiks cik labas vai sliktas ir šīs sistēmas, cik kas izmaksā ekspluatācijā, remontā.
Man arī nebija žēl uz jauno family auto nolocīt papildus pāris štukas, jo auto būs man ģimenē 5-10 gadus, un naudu atsistu jebkurā gadījumā braukājot pa Eiropu, bet nekā.
Es tomēr uzklausu savu meistaru viedokli, ja saka labāk vēl nē, tad pagaidīšu. Varbūt nākošam auto, tagadējie trīs brauc uz 4to ideāli.
Iešpices auto vispār tam neredzu jēgu, cita lieta FSI, Neesmu pret progresu, bet pagaidām lieka nauda, lieks gemors:cafe:
Mainījis(usi) modjo, 28.11.2014 14:55

stalker
Pēc pāris gadiem redzēsim cik labi tie gāzes sūkņi un sprauslas. Cik pieredze rādija ar 4 paaudzi ka sākumā sprauslas bija reāls mes.s un reduktori švaki:lol:
29555218

Atgriezties forumā: