e46.lv

July 15 2025 13:38:59
Navigācija

Reklāma
protuning.lv
Gadījuma bilde

e46 coupe press photos
Onlainā
· Viesi: 16
· Lietotāji: 0

· Vispār lietotāji: 5,636
· Jauns lietotājs: Desolate330
Random user photo

minimeet Jūrmala @ 12.06.2014
Tēmas apskats
e46.lv » Tehniskiem jautājumiem, DIY utt » Dzinējs, ieplūdes/izplūdes sistēmas
 Izdrukāt tēmu
E46 + gāze
Seel
modjo rakstīja:

Izkruizēju LT Klaipēdu turp un atpakaļ ar family auto. Degvielas patēriņš braucot uz pa trasi uz rubli divdesmit pēdējos 250 km ràdīja 7.6 L/100 km. Ok, gāzi pieņemsim kà 8,L/100 km.
Kurš vēl man pastàstīs kaut ko par ekonomisko nano dīzeli, un tà izmaksām pret LPG aprīkotu 3.2 benzīna motoru:D

Es varu šobrīd likt priekšā tikai faktus, jauns nesapists dīzelis + čipots, uzvilks jebkuru atmobenzinieku gan dinamiskos gan ekonomiskos radītājos. Un kā bijušais e46 330i īpašnieks biju pret dīzeli, bet sanāca iegādāties dīzeli. Un šobrīd tikai pozitīvās atsauksmes. Protams visur var atrast mīnusus, bet uz sotaku tērēju tagad vidēji 8 litrus. Pilsēta 80%, ārpus 20%. Ja min ārpus pilsētas 110 patēriņš 5,3. Nekādas nano tehnoloģijas Smile)

modjo
Varbūt būsi viens no nedaudziem, kuram nebūs jàiedziļinās D remontlietās. D gadā izmaksās degvielā dārgāk nekà gàze, tàpat kà ekspluatàcijas izmaksas būs dārgàkas. Ar dragreisu un griezes momentu te nav sakara, jo ar auto ir jàbrauc, nevis jāremontē vai no krusta līdz krustam skrieties. Liels benzīna motors ir dzīvāks par jebkuru līdzīgu tilpums D no griezes momenta fana. Nevajag baidīties no benzīna, un vienkārši uzlikt gāzi.
inbox.lv/albums/m/modjoe46/ModjoE46/CaptureNew-X-sized.sized.jpg

Seel
modjo rakstīja:

Varbūt būsi viens no nedaudziem, kuram nebūs jàiedziļinās D remontlietās. D gadā izmaksās degvielā dārgāk nekà gàze, tàpat kà ekspluatàcijas izmaksas būs dārgàkas. Ar dragreisu un griezes momentu te nav sakara, jo ar auto ir jàbrauc, nevis jāremontē vai no krusta līdz krustam skrieties. Liels benzīna motors ir dzīvāks par jebkuru līdzīgu tilpums D no griezes momenta fana. Nevajag baidīties no benzīna, un vienkārši uzlikt gāzi.

Es negribu strīdēties, man ļoti trūkst tās 330i motora un izplūdes sistēmas skaņas. Ja ne ģimenes apstākļi braukātu ar e46 330i, ļoti patika mašīna. Bet dzīve diktē savus noteikumus. Ar jebkuru auto nebūs problēmu, ja laicīgi veikt apkopes.

modjo
Tam es piekrītu. Nu patīk man tas 3.0 M54. Tiesa ar E9tiem pašvaki tieši ar benzīniem, un ar Lpg draudzīgiem vēl švakāk.
Tā kà turpinàšu braukt ar savu veco E46:D

BMW-Valcha
Arī nelaimīgie Valvetroniki uz gāzi iet cepuri kuldami :hourra:
Auto gāzu uzstādīšana un apkope www.ekoauto.lv
Dūmu tests vakuma/gaisa piesūkšanas problēmu risināšanai.

Garais
VitaLjikS rakstīja:

Zb spamot tirgosanas topika es te mekleju, kad kads m3 tirgos a jus par gazi runajat :D

2) Gaze principa uzlabo motora ilgumu

Kur Tu šito izrāvi? Smile gāze tak sausina dzinēju, kas tur labs???

Garais
BMW-Valcha rakstīja:

Arī nelaimīgie Valvetroniki uz gāzi iet cepuri kuldami :hourra:

Tas nekas, ka valvetronic remonts uz E90 šķiņķo 2k eur.

modjo
Kungi, atklāšu noslēpumu, uz E46 motoriem ar LPG viss pat ir ļoti labi, un mani 3 gadu pieraksti gan uz manu E46, gan diviem citiem family Volvo, ļoti mani priecē:cafe:
Galvenais zināt ko dari, lai viss būtu pareizi salikts, tad arī brauksi bēdu nezinādams.

uldisa
Garais rakstīja:

VitaLjikS rakstīja:

Zb spamot tirgosanas topika es te mekleju, kad kads m3 tirgos a jus par gazi runajat :D

2) Gaze principa uzlabo motora ilgumu

Kur Tu šito izrāvi? Smile gāze tak sausina dzinēju, kas tur labs???

pēc teorijas nav cilindrā šķidrās degvielas frakcijas, kas it kā nomazgā eļļas plēvīti no sieniņām - tātad mazāk dilst, pie kam sadegot LPG esot mazāk kvēpu, kas tomēr ir abrazīvs matareāls...tātafd pluss ir...
To Modjo - neviens jau nenīst to LPG likt - nelikt katra brīva griba, kā arī katrs var paust savu viedokli par - pret LPG- re ku BMW-valcha pat ir gatavs sagāzēt da jebko...
BMW ir kā ielasmeita - laba bet ar sliktu slavu:D
Un spogulī skaties divreiz DIVREIZ!!!:emo:

modjo
Es nesaku, ka Lpg ir zāles pret visu un visiemWink Taču M3 vai M5 arī sagāzētu, taču uzparikte būtu atbilstoša, lai viss būtu labi un braukt būtu prieks:lv:
Te taču ir gāzes topiks, un viedokļi par un ap tēmu:naac:

Garais
Manuprāt, Mojo ļoti uzpasē savus auto. Tamdēļ, nebrīnītos, ja viņa sagāzēti brauktu labāk kā analoģiski negāzētie.

uldisa
redzi Garais ar uzpasēšanu jau vien nepietiek - viss jau atkarīgs kāda iekārta uzlikta, kā uzlikta un kā saregulēta...pie kam LPG iekārtām arīapkopes jātaisa...
Parasti jau cilvēku psiholoģija ir tāda - gribu braukt lētāk tātad braucu gāzēties - izvēlos vislētāko kantori, vislētāko iekārtu un vēl pieprasu lai saregulē tā lai ēstu vismazāk - rezultāts ilgi nav jāgaida (esmu redzējis kā pēc sagāzēšanas 6 mēnešu laikā izbeidzas smuks X3 ar M54 motoru , pie kam saimniece ir sieviete...)
Modjo - neuztver personīgi, bet ja tev labi ripo, tad lai labi ripo...bet es persnīgi esmu pret LPG BMW dzinējos...

emc
Domāju, ka, ja ir kā teici - ja aizved uz lētāko kantori (ķip kaimiņš Vasja) un saregulē dirsā galīgā, un netaisa apkopes, ir aptuveni tas pats, kas negāzētam auto remontus veikt pie tāda paša Vasjas, un neveikt apkopes.

Tapēc pērkot auto ar LPG ir jāved uz labu gāzes servisu pārbaudīt kur ir likts, kā ir uzlikts un kad ir bijusi pēdējā apkope (to visu kompī redz).

Ja liek virsū LPG, tas jau atkal ir no katra atkarīgs - vai tu vēlies lai mašīna kalpo ilgi, vai tikai tos 2 gadus, ko pats pabrauksi un tad gan jau kādam iesmērēs.

Par pašu LPG - nekā drausmīga tur nav (pie labas iekārtas, apkopēm, uzstādes un pareizām svecēm). Ne velti lielākie auto ražotāji jau ražo un pārdod auto ar dzinējiem tikai priekš LPG.

Domāju, ka šī diskusija ir tieši tāda pati kā dīzelis vs benzīns - nebeidzama, jo cik cilvēku tik viedokļu.
Love my e46! :love:

uldisa
Starp citu kādreiz BMW arī bija LPG un CNG modelis 518

stalker
Gāze ir burvīga lieta. Pareizi jāsaliek komponenti, laba iekārta un regulēšana. Motors ies ilgi un spēcīgi. Tē kāds izteicās par mazmotoru....Mazmotoram nav jaudas, tapēc cilveki izvēlās lielos motorus un gāze. Rezultātā liela jauda un mazs patētiņs. Super, ko vel var vēlēties. Bet ja kādam problēmas rodas pēc gāzes uzstadīsanas, nu ko - paši vainīgi, ka uzticejāt savu automobili iesācējiem vai muļķiem, kuri neprot savu lietu Smile
29555218

Garais
eniniex rakstīja:

Sveiki.

Nākošnedēļ ir doma kļūt par E46 īpašnieku. Kādam ir info par šiem trim bmw
https://www.ss.lv...dbfbc.html
https://www.ss.lv...hblii.html
https://www.ss.lv...exooc.html

Ar gāzi neņem. Ja vajag - liec pats virsū. Bet jau ar uzstādītu... :thumbsdown:
Parasti tamdēļ ar pārdod, ka ar gāzi pabraukā - un jātiek vaļā.

eniniex
Ingussan rakstīja:

kas Tev pret Dizeli?:]

Tikko dizeli pardevu, gribas atkal benzinu vai benzinu/gazi. Nekas baigi iebilstams nav, tikai gribas kaut ko citu.

JankyLV
Garais man jau jāsāk smieties par tavu fobiju no gāzes :D

modjo
Es arī no nepazīstama nepirktu bez kārtīgas pàrbaudes ar gāzi. Cita lieta, ja liec gāzi zinàmà vietāWink Nav jau slikti braukt uz gāzi, ja to nav likuši līkroči vai kapeikp*ši:D

Garais
JankyLV rakstīja:

Garais man jau jāsāk smieties par tavu fobiju no gāzes :D

Smejies, smejies. No pasakām tak atceries, kas smejas pēdējais? :shura:

Atgriezties forumā: